Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Afbeelding Woning JVA te W
Stabiliteit
ASSRA
Veiligheidscoördinatie
Kubiek
EPB
Kubiek

Totaalrenovatie en uitbreiding van woning

Deze totaalrenovatie van een woning uit de jaren '20 omvat de afbraak van de bestaande bijgebouwen, de renovatie van het bestaande hoofdgebouw en een hedendaagse uitbreiding aan de tuinzijde. In deze uitbreiding worden de woonkamer, eetkamer en keuken naast elkaar geplaatst, elk in contact met de tuin. Elk van deze functies heeft zijn eigen ruimte gekregen, die door het gebruik van grote, verdiepingshoge ramen met elkaar in contact staan. Door de schakeling van deze ruimtes ontstaat buiten een windvrij terras. Door het doortrekken van de plafonds tot buiten ontstaan luifels die het terras overdekken en zorgen voor een passieve zonnewering. Een uitgekiende uitsnede uit deze luifel zorgt voor het nodige licht. Door het crëeren van een lager gelegen garage ontstaat de mogelijkheid tot het plaatsen van ramen in het bureau, de eetkamer en keuken. De bestaande woning wordt terug in ere hersteld en staat qua vormgeving en materialiteit in contrast met de uitbreiding.