Afbeelding woning DJP te G
Afbeelding woning DJP te G
Afbeelding woning DJP te G
Afbeelding woning DJP te G
Afbeelding woning DJP te G
Afbeelding woning DJP te G

woning DJP te G

Deze rijwoning uit 1928 in een tuinwijk krijgt een grondige renovatie: de bestaande achterbouwsels en zadeldak worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe uitbreiding achteraan en een nieuw verhoogd zadeldak. De leefkeuken die wordt ondergebracht in de nieuwe uitbreiding maakt volop connectie met de stadstuin via een grote raampartij. Een wit volume met afgeronde hoek (op de gelijkvloerse verdieping bevat deze de berging, toilet, vestiaire en keukenkasten; op de eerste verdieping de badkamer) breekt door het plat dak. Het nieuwe zadeldak wordt opgehoogd om zo een volwaardige zolderruimte mogelijk te maken. Het dak krijgt nu aansluiting bij dat van de linkerbuur. De bestaande interbellum-gevel blijft intact en krijgt een ophoging in de vorm van een houten puikozijn. Het geheel wordt afgewerkt met een houten gevelbekleding (zelfde hout als de raampartijen). Het doorborende volume met afgeronde hoek achteraan krijgt een afwerking in gevelbepleistering. Op die manier past de woning zich qua materiaalgebruik naadloos in tussen de naburige woningen.