Janssens architecten bv is een architectenbureau opgericht in 2014 door vennoot en zaakvoerder ir.-architect en ir. bouwkunde Bart Janssens. Het is de voortzetting van een architectuurpraktijk die een aanvang nam in 2006.

Het bureau richt zich zowel op nieuwbouw, renovatie als interieurontwerp en kan bogen op een tiental jaar ervaring in deze ontwerptakken door projecten uitgevoerd in eigen naam en als projectleider in opdracht van 360 architecten bv (voor een greep uit deze projecten: zie Werkervaring). De realisaties betreffen woningen, villa’s en appartementen maar ook openbare gebouwen (school, woon- en zorgcentrum).

Elk project wordt benaderd vanuit een open houding naar de bouwheer (opdrachtgever): wat zijn zijn wensen, verwachtingen, budget. Elk bouwproject wordt bekeken vanuit zijn eigen specificiteit: locatie, oriëntatie, naburige gebouwen, landschap, … Het zoeken naar kwaliteit en functionaliteit staat steeds voorop. Daarnaast zijn ook energie-efficiëntie en duurzaamheid belangrijke factoren. Tijdens het eerste gesprek met de bouwheer komen al deze facetten uitgebreid aan bod. Het eerste gesprek is steeds kosteloos en vrijblijvend. Daarna beslist de bouwheer of hij met ja! in zee gaat.